Hadith #1

Makanan sunah banyak khasiat tersembunyi.Monday, July 2, 2012

Doa Untuk Mendapat Rezeki dari Allah SWT

Untuk Rizqi (rezeki yang mencukupi)

Suatu ketika anak perempuan Nabi (saw), Fatimah Az Zahra (as) bertanya baginda Nabi (saw) untuk mendapat seorang pembantu rumahNabi (saw) menasihati beliau untuk membaca Tasbih berikut yang kini dikenali sebagaiTasbih e Zehra. Tasbih ini biasanya dibaca setiap kali selepas solat.Walau bagaimanapun ia juga mempunyai nilai besar untuk menyelesaikan masalah seperti untuk mendapat rezeki, memajukan perniagaan, untuk kelancaran urusan kerja dan sebagainya. Semua orang digalakkan untuk membaca tasbih tersebut dengan niyat (niat) untuk mencari limpah (rezeki), sebelum meninggalkan rumahsebelum memulakan perniagaan atau sebelum memulakan kerja di pejabat.Caranya ialah dengan membaca 34 kali Allah hu Akbar, 33 kali Alhumdulillah & 33 kali SubhanallahInsyaallah doa kita ini akan termakbul.

No comments:

Post a Comment

Doa Menenang Hati

Jangan lupa juga tawakal dan berserah kepada tuhan. Anda harus sedar semuanya datang dari Allah dan yang penting ialah ketenangan, kelancaran dan buah fikiran yang datang mencurah-curah. Bacalah doa-doa dan ayat quran terpilih untuk tujuan itu. Antara amalan biasa yang selalu dibaca untuk menenangkan diri ialah;

  • Surah Al-Inshirah
  • Doa dipermudahkan Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki”


ujianpac 300x110 Persediaan PAC Julai 2009: Checklist
Bacalah dua ayat di atas sambil menggosok-gosak dada anda. semoga anda tenang dan tidak gemuruh.