Hadith #1

Makanan sunah banyak khasiat tersembunyi.Tuesday, May 1, 2012


Terjemahan Doa Bismillah Tujuh

1.Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

2.Dengan nama Allah yang maha mendengar lagi maha melihat, yang tidak adasesuatu pun sepertinya, dan Dia maha mengetahui setiap sesuatu.

3.Dengan nama Allah yang maha pencipta lagi maha mengetahui, yang tidak adasesuatu pun sepertinya, dan Dia maha menguasai lagi maha mengetahui.

4.Dengan nama Allah yang tidak ada sesuatu pun sepertinya, dan Dia maha mengetahui lagi maha bijaksana.

5.Dengan nama Allah yang tidak ada sesuatu pun sepertinya, dan Dia maha mengetahui lagi maha berkuasa.

6.Dengan nama Allah yang maha perkasa lagi maha mulia, yang tidak ada sesuatupun sepertinya, dan Dia maha perkasa lagi maha mulia

7.Dengan namaAllah yang maha pengampun lagi maha mengasihani, yang tidak ada sesuatupun sepertinya, dan Dia maha pengampun lagi maha mengasihani.


No comments:

Post a Comment

Doa Menenang Hati

Jangan lupa juga tawakal dan berserah kepada tuhan. Anda harus sedar semuanya datang dari Allah dan yang penting ialah ketenangan, kelancaran dan buah fikiran yang datang mencurah-curah. Bacalah doa-doa dan ayat quran terpilih untuk tujuan itu. Antara amalan biasa yang selalu dibaca untuk menenangkan diri ialah;

  • Surah Al-Inshirah
  • Doa dipermudahkan Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki”


ujianpac 300x110 Persediaan PAC Julai 2009: Checklist
Bacalah dua ayat di atas sambil menggosok-gosak dada anda. semoga anda tenang dan tidak gemuruh.