Hadith #1

Makanan sunah banyak khasiat tersembunyi.



Monday, February 22, 2016

KHASIAT ARCTIC SEA





ARCTIC SEA
Tahukah anda bahawa kandungan kolestrol dalam badan anda hanya dapat dikesan apabila ia telah mencecah 70% dalam badan. Ini bermaksud, risiko untuk terkena serangan jantung, strok, hipertensi dan penyakit pembunuh lain adalah tinggi.

Telah terbukti Arctic-Sea boleh mencairkan kolestrol tidak baik dalam badan anda. Ia dihasilkan daripada minyak ikan semulajadi yang kaya dengan asid lemak penting, Omega 3 dan Omega 9, 100% untuk keperluan tubuh badan anda!

Asid lemak ini tidak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh badan tetapi ia sangat penting untuk kesihatan otak, mata dan jantung. Asid lemak Omega 3 telah dibuktikan bagi membantu menyokong fungsi peredaran darah. Ia juga mampu membantu tubuh anda mengekalkan 'kolestrol baik' (HDL) dan mencairkan 'kolestrol jahat' dalam tubuh anda. Benar!

Satu lagi keistimewaan Arctic-Sea berbanding minyak ikan lain di pasaran adalah gabungannya dengan minyak zaitun yang dipatenkan dan tidak boleh ditiru oleh mana-mana pengeluar lain. 
KHASIAT MINYAK ZAITUN

Buah zaitun adalah antara buah yang disebut di dalam kitab suci al-Quran (disebut sebanyak 7 kali). Ia mengandungi asid lemak tidak tepu yang mampu merendahkan pembentukan dan pengumpulan kolesterol. Buah zaitun juga mempunyai garam kalsium, kalsium elenolik, antioksidan, beta karotena dan sebagainya.

Khasiat Minyak zaitun asli adalah :

1. Mencuci dan membaik pulih perut,
2. Menjadi penawar kepada kesan racun,
3. Merawat penyakit gastrik,
4. Menggalakkan fungsi buah pinggang,
5. Mengurangkan risiko kanser payudara,
6. Mencantikkan kulit,
7. Antioksidan pada minyak zaitun mencegah radang dan pembekuan darah,
8. Menyingkirkan cacing dalam badan,
9. Mencegah penyakit jantung.

           

MANFAAT ARCTIC SEA :
video

  • Kombinasi minyak ikan Salmon asli dan minyak Zaitun membekalkan asid perlu (EFA) Omega 3 dan 9, yang boleh membantu mempertingkatkan ketahanan badan. 
  • Memelihara kesihatan kardiovaskular 
  • Memelihara kesihatan kulit dan mengurangkan keradangan seperti alergic dan ekzema. 
  • Mengawal atur fungsi sistem saraf dan meredakan kesakitan. EFA adalah lemak yang mesti diperolehi daripada diet anda. Gabungan minyak ikan dan minyak zaiton menjadikannya satu produk EFA yang seimbang dan berkesan. 
  • Mengurangkan tahap kolesterol buruk, memperbaiki peredaran darah dan mengurangkan risiko penyakit jantung. 
  • Berpotensi membantu mengurangkan artritis 
  • Darah tinggi 
  • Membantu kesukaran belajar (DHA dalam minyak ikan salmon meningkatkan keupayaan otak untuk berfikir).





HUBUNGI/Whasapp ke 0196198046 UNTUK MEMBUAT PESANAN DAN PERTANYAAN.


______________________________________________

No comments:

Post a Comment

Doa Menenang Hati

Jangan lupa juga tawakal dan berserah kepada tuhan. Anda harus sedar semuanya datang dari Allah dan yang penting ialah ketenangan, kelancaran dan buah fikiran yang datang mencurah-curah. Bacalah doa-doa dan ayat quran terpilih untuk tujuan itu. Antara amalan biasa yang selalu dibaca untuk menenangkan diri ialah;

  • Surah Al-Inshirah
  • Doa dipermudahkan Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki”


ujianpac 300x110 Persediaan PAC Julai 2009: Checklist
Bacalah dua ayat di atas sambil menggosok-gosak dada anda. semoga anda tenang dan tidak gemuruh.